Menu

Tropiska filmer

De flesta av oss drömmer om att någon gång få resa till ett tropiskt paradis som Maldiverna, Hawaii eller Bali. Som många vet är det dock inte direkt billigt, men man får garanterat sitt livs semester. Den som trots allt har bokat sig en oförglömlig vistelse i paradiset för hela familjen kan hitta moderiktiga kläder till barnen hos kidsbrandstore.se, Nordens största webbutik, med ett rikt och varierat utbud av världsledande varumärken.

Tänker man stanna i Sverige istället och njuta av den svenska sommaren kan man få en glimt av tropikerna bland alla romantiska, spännande eller dramatiska filmer som har valt att låta handlingen utspela sig bland vita stränder, azurblått vatten och behagliga temperaturer. Här kommer en lista med de allra bästa tropiska filmerna.

The Blue Lagoon

Det romantiska dramat Den Blå Lagunen släpptes 1980 och trots att filmen har några år på nacken bjuder den fortfarande på kärlek bland vackra stränder och blått hav. Huvudrollerna spelas av Christopher Atkins och Brooke Shields. De två barnen Richard och Emmeline samt skeppskocken Paddy spolas iland på en tropisk ö i Stilla havet efter att fartyget de färdades med förlist. Barnen växer upp på den prunkande ön och blir förälskade i både varandra och det tropiska paradiset. Det uppstår dock en hel del förvecklingar och det finns fortfarande släktingar i livet som letar efter dem. Kommer de att stanna på den lilla ön för evigt? Överlever kärleken alla prövningar?

The Beach

Filmen The Beach är en amerikansk dramathriller som släpptes år 2000. Leonardo Di Caprio spelar huvudrollen som den unge amerikanske frilansaren Richard som befinner sig i Bangkok, Thailand, på jakt efter äventyr. På ett hotell i staden träffar han den excentriske mannen Daffy som ger honom en karta till en oupptäckt paradisö i Stilla havet utanför thailändska viken. Där möter han också ett ungt franskt par, Etienne och Françoise, som följer med honom för att hitta den mystiska ön. Enligt Daffy ska det finnas ett hemligt samhälle där bestående av resande turister som vill leva självhushållar-liv i paradiset. Under resan dit träffar Richard två unga surfare som säger sig ha hört talas om ön. Han ger dem en kopia av kartan, vilket senare ska visa sig ha varit ett ödesdigert beslut. När de hittar ön verkar allt vara underbart till en början, men livet man lever där är inte så fritt som man skulle kunna tro. Paradiset döljer hemligheter under den perfekta ytan.

Robinson Crusoe

1997 släpptes den nyaste versionen av filmen “Robinson Crusoe”. För de allra flesta är själva handlingen ingen nyhet. Robinson, som spelas av Pierce Brosnan, hamnar i trubbel efter att ha tagit livet av en kärleksrival i en duell och flyr ombord på ett skepp för att undgå rättvisan. Han undkommer dock inte helt sitt straff eftersom han blir strandad på en öde ö när skeppet förliser utanför Nya Guinea. I detta vackra paradis kämpar han för att överleva och för att stå ut med ensamheten tills han träffar Fredag. Frågan är om det finns fler invånare på ön och om de är vänligt sinnade.